Focus Zwolle

Stichting Focus is een zelfregie- en herstelinitiatief met als doel het verbeteren van de individuele en collectieve sociale, maatschappelijke en economische positie van mensen met een psychische of sociale kwetsbaarheid.

We zijn er voor iedereen die na een psychose, depressie, verslaving of andere ingrijpende ervaring zijn leven weer op de rit wil krijgen, voor mensen met grote afstand tot de arbeidsmarkt, voor mensen in een sociaal isolement, voor iedereen die een steun in de rug kan gebruiken en verder voor iedereen die het gewoon leuk vindt om aan onze activiteiten mee te doen.

Focus is in 1995 opgericht door patiënten en familieleden als informatiepunt op het terrein van de Franciscushof in Raalte. Begin deze eeuw zijn we naar Zwolle verhuisd en een zelfstandige stichting geworden, waarna we zijn uitgegroeid tot een zelfregie- en herstelinitiatief met een breed aanbod voor een diverse groep mensen.

Als zelfregie- en herstelinitiatief bieden we een vrije ruimte aan mensen met en zonder ervaringsdeskundigheid om herstelondersteunende activiteiten te organiseren. We creëren een sociale omgeving op basis van peer support met gelijkwaardigheid en wederkerigheid als kenmerkende waarden. Hierin onderscheiden we ons van hulpverlening, die gebaseerd is op de individuele relatie tussen hulpverlener en cliënt die per definitie ongelijkwaardig is.

Focus staat voor:

  • Ervaringsdeskundigheid
  • Zichtbaarheid
  • Samenwerking
  • Stabiliteit
  • Persoonlijke groei

Stichting Focus is een erkend Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). De stichting heeft als het doel het inspireren en faciliteren van initiatieven van psychosociaal kwetsbare mensen, gericht op het versterken van de individuele en collectieve sociale, maatschappelijke en economische positie. De bestuurders van de stichting ontvangen geen bezoldiging van Stichting Focus.

RSIN: 850854453

Voorzitter: Dianne Burger
Secretaris: Henk de Vos
Penningmeester: Jannet Jongman
Bestuurslid: Miriam van der Flier

Lees hier het inhoudelijk Jaarverslag 2022 en de Jaarrekening 2022.

Hieronder een aantal video’s over (o.a.) Stichting Focus. Deze video’s verduidelijken onze visie en werkwijze.

Inschrijven Nieuwsbrief

mei 2024
juni 2024
Geen evenementen gevonden!
Meer laden