Focus Zwolle

Focus is een laagdrempelig en eigentijds centrum en organiseert en faciliteert activiteiten om de sociale samenhang in de buurt te bevorderen.

Voor wie zijn wij er?

Wij zijn er voor alle wijkbewoners van de wijk Dieze. We hebben speciale aandacht voor wijkbewoners, volwassenen en kinderen, die niet als vanzelfsprekend hun weg in de wijk weten te vinden. Daarnaast zijn we er voor mensen die een (beschermde) werkervaringplek nodig hebben. Ook professionals kunnen bij ons terecht voor bijeenkomsten of werkplekken.

Wat doen wij?

• Wij organiseren activiteiten.
• Wij faciliteren activiteiten, wijkinitiatieven en werkplekken.
• Wij brengen mensen samen.
• Wij bieden dagbesteding- en werkervaringplekken
• Wij bieden ruimtes aan voor wijkinitiatieven
• Wij verhuren onze ruimtes aan derden voor bijvoorbeeld bijeenkomsten, vergaderingen en kinderfeestjes.

Wat doen wij?

Focus is gevestigd in de Zerboltstraat. Door de huiselijke en goed verzorgde uitstraling voelen mensen zich hier snel welkom. Door middel van activiteiten proberen we mensen samen te brengen. Voorbeelden van activiteiten zijn kindermiddagen, een lunchroom, een concert of een avond uit eten. Daarnaast zijn we betrokken bij- en werken we samen met diverse (wijk)initiatieven zoals Stadstuin Het Verre Oosten, Het plantenasiel Zwolle, het kerstbomenasiel van Transition Town Zwolle en Guerrillia Gardening Zwolle. Door al deze activiteiten creëren wij dagbesteding- en werkervaringplekken. Zo kunnen mensen bij Focus bijvoorbeeld aan de slag in de keuken, in de tuin, met het organiseren en uitvoeren van activiteiten of als conciërge.

Contact

Sociale Activiteiten

Zerboltstraat 63a
8022 RW Zwolle
038-4525802

focusopverbinden@focuszwolle.nl

Inschrijven Nieuwsbrief

december 2022
Geen evenementen gevonden!
Meer laden