Focus Zwolle

Focus op Bezoek biedt praktische en tijdelijke ondersteuning rondom opname, sociaal isolement en psychosociale problematiek. Focus op Bezoek werkt o.a. met ervaringsdeskundigen. Dit zorgt voor veel begrip en een basis van gelijkwaardigheid. Vooral in de periode rondom een opname kan veel gedaan worden op het gebied van (praktische) ondersteuning en kameraadschap.

Voor wie zijn wij er?

• Voor mensen die opgenomen zijn of na een opname weer thuiskomen
• Voor mensen die wachten op een vervolgbehandeling
• Voor mensen met weinig sociale contacten
• Voor mensen die hulp kunnen gebruiken bij het zoeken naar activiteiten/dagbesteding of het opnieuw opbouwen van sociale contacten
• Voor mensen die praktische hulp nodig hebben

Wat doen wij?

Wij geven aandacht. Wij helpen bij het (weer) oppakken van alledaagse dingen zoals het huishouden, de administratie, het boodschappen doen enz. Ook ondersteunen we bij het aanbrengen van een dagstructuur. We kijken samen met u waar u eventueel aansluiting in de wijk kunt vinden of gaan op zoek naar dagbesteding. Kortom, we zijn er voor iedereen die behoefte heeft aan een steuntje in de rug.

Hoe doen we dat?

Iedereen kan natuurlijk zelf contact met ons op nemen. Verder komen we in contact met deelnemers door zelf te signaleren, maar ook via signalen van buren, welzijns- en hulpverleningsinstanties. Na het eerste kennismakingsgesprek kijken we samen waaraan behoefte is. De periode dat we contact met iemand hebben kan verschillen. Soms gaat het om een aantal bezoekjes, soms verwijzen we alleen maar door, soms is er contact voor een langere periode.

We werken samen met

ZwolleDoet!
Welzijnsorganisaties
GGZ
Huisartsen
Vrijwilligerscentrale
Woningbouwcoöperaties
Gemeente Zwolle
Stichting Present

Contact

Zelf aanmelden
U kunt zelf telefonisch of per mail contact opnemen met Focus op Bezoek. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen om een afspraak te maken. U kunt natuurlijk ook langs komen en een afspraak maken met een van de medewerkers.

Aanmelding door hulpverlening
Wilt u iemand aanmelden voor Focus op Bezoek, dan kunt u contact opnemen met de coördinator.
Focus op Bezoek
Zerboltstraat 63
8022 RW Zwolle
038-4525802

focusopbezoek@focuszwolle.nl

Inschrijven Nieuwsbrief

december 2022
Geen evenementen gevonden!
Meer laden